Nieuws, Websites

Almere 2.0 voldoet volledig aan WCAG 2.1 niveau AA status

In ons voorgaande blogartikel omschreven wij het belang van digitale toegankelijkheid. Kort samengevat: digitale toegankelijkheid is een verzameling van richtlijnen die ervoor moeten zorgen dat een website of document voor iedereen “gebruiksvriendelijk” is. Het heeft onder andere betrekking op kleurgebruik, lettergroottes, toetsenbordbediening en het beschrijven van afbeeldingen.

Almere 2.0

Vanuit de gemeente Almere kreeg Watch4Media de opdracht om het initiatief Almere 2.0 te voorzien van een nieuwe, digitaal toegankelijke huisstijl. Met het programma Almere 2.0 wordt er geïnvesteerd in de kwaliteiten van de stad Almere en haar inwoners. Het is voor de gemeente Almere dan ook een streven om online informatie en dienstverlening toegankelijk te maken voor iedereen.

Zowel de website als de video’s en digitale (PDF) documenten die erop staan zijn volgens de WCAG richtlijnen opgemaakt. Om er zeker van te zijn dat alle richtlijnen zijn nageleefd, is er een extern bureau ingeschakeld om de toegankelijkheid van de website en de inhoud te controleren.

Met trots mag Watch4Media zeggen dat de website van Almere 2.0 en haar inhoud de A-status hebben behaald.

Is jouw website en digitale toegankelijk?

Wanneer jouw website en documenten (nog) niet digitaal toegankelijk zijn, helpen wij je graag om dit te realiseren. Wij hebben de kennis en expertise om jouw website en documenten WCAG- proof te maken. Neem gerust contact met ons op.