Toegankelijke website

Je wilt jouw website digitaal toegankelijk maken volgens de richtlijnen, maar je weet niet hoe? Wij kunnen jou hierbij helpen!

Je wilt jouw website digitaal toegankelijk maken volgens de richtlijnen, maar je weet niet hoe? Wij kunnen jou hierbij helpen!

Waarom een website digitaal toegankelijk maken?

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je jouw website digitaal toegankelijk wilt maken. Bijvoorbeeld omdat je iedereen, met of zonder beperking een optimale digitale ervaring wilt meegeven. Sommige bezoekers maken namelijk gebruik van leessoftware. Zo kan iedereen de beschikbare informatie op een makkelijke manier vinden en lezen. 

Je kunt je hele website zo drempelvrij mogelijk maken, maar als je vervolgens één aspect vergeet, dan lopen bezoekers met een beperking alsnog tegen problemen aan. Daarom is digitale toegankelijkheid onmisbaar voor jouw bezoekers. 

Extra voordelen

Overigens heeft een digitale toegankelijke website ook andere voordelen. De website is niet alleen leesbaar voor alle doelgroepen, maar ook een stuk sneller! Verder kunnen verschillende zoekmachines jouw website beter doorzoeken door het gebruik van schonere code. Hierdoor ben je indirect dus ook beter vindbaar.

Verplicht

Wist je trouwens dat het voor bedrijven ook verplicht is om te voldoen aan WCAG richtlijnen? Als in 2025 de Europese toegankelijkheidswet formeel ingaat, betekent dit dat o.a. websites en webshops digitaal toegankelijk moeten zijn. Dit geldt ook voor pdf documenten die op de website staan.Wij hebben verschillende projecten afgerond waarbij we websites en de daarop  gepubliceerde pdf documenten digitaal toegankelijk hebben gemaakt. Heb jij hulp hierbij nodig? Neem dan contact met ons op.